Linkuri accesibilitate

Întîi Mai - demonstraţii, revendicări politice, solicitări sociale


Tradiţionala zi a oamenilor muncii a fost marcată prin demonstraţii şi parăzi în mai multe ţări ale lumi. La Berlin, zeci de mii de membri ai uniunilor sindicale au cerut guvernului să nu reducă beneficiile sociale. Impotriva inegalităţii sociale crescînde au demonstrat la Tokyo peste 40 de mii de persoane.

La Milano, demonstranţii socialişti au forţat-o pe Letizia Moratti, ministru al învăţămîntului în guvernul lui Berlusconi şi ale cărei măsuri au fost contestate adesea de studenţi şi profesori, să iasă din cortegiul de demonstranţi.

Circa 30 de mii de persoane au răspuns la Moscova apelurilor partidului Rusia Unită, demonstrînd în centrul oraşului, în timp ce comuniştii, circa zece mii au ales un alt traseu. Cei rămaşi loaiali comuniştilor au ţinut adunări de mai mică amploare în diverse capitale ale republicilor comunităţii de state independente.

La Minsk, aproximativ 1000 de persoane demonstrat cerînd eliberarea liderului opoziţiei, Alyaksandr Milinkevici. Marşul, neautorizat de autorităţi, a fost organizat de un fost preşedinte al Parlamentului, Stanislav Şuskievic, care declara azi agenţiilor de presă că "represiunea politică se menţine", dar că duritatea crescîndă exercitată de autorităţi ar demonstra că le este teamă de opoziţie".

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG