Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Într-o nouă înregistrare video, liderul reţelei teroriste al Qaida, Osama bin Laden a acuzat Occidentul că poartă o cruciadă împotriva musulmanilor şi a cerut uciderea celor care au publicat caricaturile profetului Mahomed.

Osama a spus că ura occidentului împotriva Islamului este dovedită de izolarea guvernului palestinian al mişcării Hamas, de situaţia din Irak şi de cea din Sudan.

Liderul Al Qaida a condamnat guvernul Danemarcei,ţară în care au apărut mai întîi caricaturile profetului, şi a spus că liderii de la Copenhaga nu înţeleg libertatea presei, mai ales cînd vine vorba de musulmani.

În replică, premierul britanic Tony Blair a spus că Osama promovează o politică a urii: „Adevărul este că aceşti indivizi şi Al Qaida se agaţă de orice conflict sau dispută din lume şi încearcă să le exploateze la maximum. Ei duc o politică a urii, nu o politică a păcii.”

Acuzaţiile lui Osama la adresa politicii occidentale faţă de palestinieni au fost respinse indirect şi de Uniunea Europeană.

Un purtător de cuvînt al Comisiei Europene a spus că Uniunea rămîne un partener al palestinienilor, chiar dacă a suspenedat asistenţa financiară după ajungerea la putere a mişcării islamiste Hamas.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG