Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Societatea Timişoara a acordat premiul “Speranţa” ministrului Justiţiei, Monica Macovei, pentru meritul de a fi promovat în justiţie prevederi din proiectul privind legea lustraţiei.

Preşedintele Societăţii Timişoara Florian Mihalcea a declarat că premiul pe 2005 revine ministrului Justiţiei pentru că, în opinia sa, a fost singurul reprezentant al Guvernului care a aplicat Legea lustraţiei în domeniul de care răspunde, cel al justiţiei.

Premiul “Speranţa” a fost acordat, din 1992, în ordine lui Corneliu Coposu, Constantin Ticu Dumitrescu, Lucia Hossu Longin, Petre Mihai Băcanu, Emil Constantinescu, Majestăţii sale Regele Mihai, Anei Blandiana, grupului din CNSAS care a dorit reformarea acestei instituţii din interior, APADOR-CH şi în 2004 Coaliţiei pentru un Parlament Curat.

Premiul "Secera şi Ciocanul" acordat de Societatea Timişoara pentru "efortul deosebit depus întru conservarea şi susţinerea structurilor neocomuniste din România" a revenit anul acesta judecătorilor apropiaţi de PSD de la Curtea Constituţională.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG