Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Fostul presedinte iugoslav Slobodan Milosevici a decedat in centrul de detentie al tribunalului ONU de la Haga. Milosevici era judecat pentru 60 de capete de acuzare, inclusiv crime impotriva umanitatii si genocid comise in razboaiele din Balcani, printre care si masacrul musulmanilor bosniaci de la Srebrenica din 1995, unde au murit 8000 de barbati si baieti. Milosevici se afla de 5 ani in detentie. In luna ianuarie tribunalul nu i-a permis lui Milosevici sa mearga la Moscova pentru tratament medical. Procesul sau urma sa se reia marti.

Presedintia austriaca a Uniunii Europene a dat publicitatii o declaratie in care se arata ca moartea lui Milosevici nu absolva Serbia de obligatie de a-si asuma trecutul.

Ministrul sirb de externe Vuk Draskivici a declarat ca este pacat ca Milosevici nu a fost condamnat de tribunalul de la Haga si ca nu a fost judecat in tara sa. O declaratie similara a fost facuta de Croatia.

Ministerul rus de externe a criticat tribunalul de la Haga pentru ca nu i-a permis lui Milosevici sa fie tratat la Moscova, considerdind decizia tribunalului “nefericita”.

Ministrul francez de externe Douste Blazy a declarat ca gindul sau se indreapta spre victimele care au suferit in urma purificarii etnice conceputa si aplicata in Iugoslavia anilor 90.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG