Linkuri accesibilitate

Moscova acuzată de instigarea unor demonstraţii impotriva guvernului de la Tbilisi


Un important membru al partidului presedintelui georgian Mikail Saakashvili a acuzat Rusia ca ar finanta recentele proteste ale vinzatorilor din piete indreptate impotria introducerii unor noi regulamente comerciale. Davit Kirkitadze, vicepresedintele grupului Miscarea Nationala din parlamentul de la Tblisi, a afirmat ca protestele din Georgia si mitingul anti-Saakashvili de la Moscova au asemanari.

“As sfatui opinia publica sa priveasca cum a relatat presa rusa despre aceste doua mitinguri. Cererile facute la protestele de la Moscova si Tblisi de ieri si astazi sint identice. Cred cu tarie ca toate aceste mitinguri sint puse la cale de acelasi serviciu secret. Asta explica de ce cererile si datele coincid” - a spus deputatul georgian.

Pentru a doua zi consecutiv aproximativ 3000 de comercianti au protestat la Tbilsi si la Moscova. Pe de alta parte, membrii unei grupari de tineret pro-kremlin au protestat in fata ambasadei georgiene de la Moscova, acuzindu.l pe presedintele Saakashvili ca duce o politica pro-americana.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG