Linkuri accesibilitate

Taşkent: suspendarea acreditării serviciului uzbek al postului de radio Libertatea


La Taşkent, autorităţile Uzbekistanului au emis o declaraţie în care se spune că Radio Europa Liberă-Radio Libertatea ar fi implicat în angajarea unor cetăţeni uzbeci în activităţi jurnalistice fără acreditare valabilă şi violînd pe această cale legislaţia mediilor de informare uzbece.

Suspendarea acreditărilor serviciului uzbek al Radioului Libertatea şi a corespondenţilor săi în Uzbekistan este, potrivit declaraţiei preşedintelui în exerciţiu al postului nostru de radio, Jeff Trimble, o acţiune opusă libertăţii cuvîntului.

"Această acţiune nejustificată a autorităţilor uzbece erodează şi mai mult starea deja deprimantă a libertăţii cuvîntului în Uzbekistan şi este un alt atac al guvernului preşedintelui Islam Karimov la adresa drepturilor de bază ale omului din Uzbekistan. Radio Libertatatea nu va fi descurajat în eforturile de a relata cu acurateţe şi obiectivitate despre evenimentele din Uzbekistan, poporului din această ţară, în întreaga Asie Centrală şi în restul regiunii spre care emitem" -- a spus Jeff Trimble.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG