Linkuri accesibilitate

Apatie în rîndul alegătorilor de la Chişinău


La alegerile repetate pentru postul de primar general al Chisinaului prezenta la urne pare sa fie redusa. In conditiile unei eventuale noi invalidari a scrutinului, alegeri locale noi urmeaza sa fie organizate peste jumatate de an, conform modificarilor operate in Codul Electoral.

Pentru functia de primar al Chisinaului candideaza, dupa retragera celorlalti opt candidaţi, Zinaida Greceanai din partea Partidului Comunistilor si Valerii Klimenco, din partea Blocului electoral "Patria-Rodina-Ravnopravie".

Alegerile de astazi sunt monitorizate de 400 de observatori locali, majoritatea de la Liga pentru Apararea Drepturilor Omului din Moldova si de la Comitetul Helsinki. De asemenea sunt cativa observatori straini, care reprezinta Congresul Puterilor Locale si 4 jurnalisti din Rusia.

In alte 7 localitati din Moldova se desfasoara al doilea tur scrutin al alegerilor locale. Este vorba de localitatile: Chetrosul, raionul Anenii Noi, Slobozia -Shirauti, Briceni, Alexandru Ioan-Cuza – Cahul, Zaicani – raionul Rascani, Vadul lui Rascov - Soldanesti, Purcari - Stefan Voda, Parcova - Edinet.
XS
SM
MD
LG