Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov a declarat la anuntul decesului Papei ca fara Ioan Paul al doilea nu s-ar fi produs caderea zidului de la Berlin si implicit caderea sistemului comunist care a scindat Europa timp de aproape jumatate de secol.

La Washington, presedintele american George Bush a declarat ca prin moartea lui Ioan Paul al doilea lumea a pierdut un aparator al libertatii oamenilor. “Acest fiu al Poloniei care a devenit Episcopul Romei, a fost prin viata sa un model de inspiratie pentru milioane de americani si credinciosi din intreaga lume" – a adaugat seful executivului american.

Guvernul italian a declarat trei zile de doliu in urma disparitiei Suveranului Pontif. In Polonia, perioada de doliu va fi de sase zile. Pina si regimul comunist de la Havana a anunat o perioada de doliu de trei zile.

Nu se stie inca cind vor avea loc funeraliile papale. Procesul de alegere a viitorului Suveran Pontif va incepe dupa 15 pina la 20 de zile, la desemnarea succesului lui Ioan Paul al doilea urmind sa participe 117 cardinali din intreaga lume.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG