Linkuri accesibilitate

Corespondent ARD contactat de Ambasada Moldovei din motive obscure


Un jurnalist german care a relatat despre campania electorală din Moldova şi conflictul transnistrean pentru postul public german de radio ARD, a fost contactat de Ambasada moldoveană din Berlin, cerându-i-se informaţii despre vizita sa în Transnistria.

Jurnalistul Jan Pallokat a declarat Europei Libere că Ambasada Moldovei i-a cerut transcrierea interviului făcut cu ministrul adjunct de Externe de la Tiraspol, Vitalii Iankovski, înainte ca el să fi fost difuzat.

Jan Pallokat:„A fost un amestec ciudat între încercarea de a mă controla şi teama că aş putea scrie o relatare greşită care să avantajeze autorităţule transnistrene. M-a amuzat discuţia cu reprezentanta Ambasadei, dar, de fapt, situaţia nu a fost amuzantă, pentru că este vorba de o tentativă de cenzură”.

Surse diplomatice de la Ambasada moldoveană la Berlin au confirmat pentru Europa Liberă că jurnalistul german a fost contactat, dar nu pentru a i se cere transcrierea interviului cu ministrul adjunct de Externe al autoproclamatei republici moldoveneşti nistrene, ci pentru a preciza când şi dacă va fi difuzat în Germania acest interviu.
XS
SM
MD
LG