Linkuri accesibilitate

Partidele de opoziţie din Tajikistan ameninţă să boicoteze parlamentul


Partidele de opozitie din Tajikistan, care au trecut baremul electoral in alegerile de duminica trecuta, ameninta sa boicoteze viitorul Legislativ daca contestatiile lor privind fraudele electorale nu vor fi elucidate in mod corespunzator.

Hikmatullo Saifullozoda, purtatoarea de cuvant a Partidului renasterii islamice a declarat ca “daca nu vor fi organizate alegeri repetate, Partidul Renasterii islamice nu vede nici un sens sa faca parte din Parlament sau din Consiile locale si isi va rechema membrii din aceste institutii.”

Partidul comunist s-a alaturat Partidului renasterii islamice, Partidului Social Democrat si Partidului Democrat din Tajikistan declarand ca alegerile au fost falsificate.

Potrivit rezultatelor preliminare, Partidul Popular Democrat al presedintelui Emomali Rakhmonov, a obtinut 49 de mandate in parlamentul de 63 de locuri. Comisia Centrala pentru alageri si referendum a anuntat ca va organiza alegeri repetate in teri circumscriptii, insa nu este clar daca in cele indicate de opozitie.
XS
SM
MD
LG