Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Pina la orele prinzului, relateaza agentia Associated Press, numarul celor ucisi in atentate a fost de 27. Cel mai violent atac a avut loc la un centru de votare in districtul Sadr City din Bagdad - populat majoritar de shiiti.

Agentia Reuter relatareaza ca un automobil capcana a explodat in apropierea locuintei ministrului irakian al Justitiei, dar demnitarul nu era acasa.

In partea centrala si de nord a Irakului - unde populatia majoritara este sunita, se relateaza ca centrele de votare sint aproape goale.

Ieri, presedintele american George Bush, intr-o alocutiune radiodifuzata spunea: "aceste alegeri sint importante si pentru America. Cu cit speranta si libertatea sint mai raspindite, cu atit apelurile la teroare si la ura vor scadea in intensitate."

Irakienii din afara tarii au continuat si ei sa voteze. Organizatia Internationala pentru Migratii, care organizeaza scrutinul in strainatate, a anuntat ca rezultatele acestui scrutinului care se desfasoara in 14 state, vor fi date publicitatii impreuna cu cele din Irak.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG