Linkuri accesibilitate

Associated Press despre alegerile de la 28 noiembrie


In ajunul alegerilor parlamentare şi prezidenţiale de duminică, din România, agenţiile de presă internaţionale trimit numeroase relatări şi aprecieri despre evoluţiile politice şi perspectivele scrutinului.

Associated Press scrie astăzi că partidul de guvernămînt social democrat este în mare măsură o grupare de oameni politici care au deţinut poziţii privilegiate sub comunism. In ciuda imaginii sale ce lasă de dorit, PSD poate pune în evidenţă realizări care să-i convingă pe alegători să se gîndească de două ori înainte de a vota pentru schimbare.

Pe de altă parte, relatează Associated Press, patru milioane de oameni trăiesc încă sub nivelul a ceea ce a fost definit în România ca limită a sărăciei, economia subterană este estimată să o egaleze pe cea legală, iar numai patru milioane de oameni, mai puţin de unul din cinci, sînt angajaţi oficial şi şase milioane sînt pensionari.

Opoziţia şi o serie de analişti, scrie agenţia de presă americană, afirmă că se tem de fraudă electorală atît la centrele de votare cît şi la anunţul rezultatelor la încheierea scrutinului.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG