Linkuri accesibilitate

Conducerile PNL şi PD examinează separat situaţia creată prin retragerea lui Theodor Stolojan de la prezidenţiale


Conducerile PNL şi PD s-au întrunit, duminică, în şedinţe separate, pentru a discuta situaţia creată ca urmare a retragerii lui Theodor Stolojan din cursa electorală şi de la conducerea formaţiunii liberale.

În ceea ce priveşte desemnarea unui nou candidat la funcţia de şef al statului, conform Protocolului dintre PNL şi PD, Alianţa D.A. va susţine "pe cel mai bine plasat membru al PNL sau PD care, pe baza evaluărilor politice, are cele mai mari şanse de a cîştiga alegerile".

De asemenea, protocolul prevede că decizia de desemnare se supune validării organismelor statutare competente ale PNL şi PD, în conformitate cu procedurile statutare ale fiecărui partid.

Liderul PD Traian Băsescu a declarat într-o conferinţă de presă că starea de sănătate a lui Theodor Stolojan nu este atît de gravă pe cît se vehiculează, problema acestuia fiind de fapt stresul provocat de şantajul politic la care a fost supus în ultimul timp. Potrivit lui Băsescu citat de Mediafax, urmau să apară dosare - bombe de presă cu afacerea Megapower şi cu un certificat medical de la un sanatoriu din Predeal de acum 20 de ani.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG