Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Voronin a spus ca ceea ce presa numeste racire a relatiilor Chisinaul se defineste drept promovare perseverenta a intereselor nationale. Vorbind în cadrul unei conferinţe de presă, Voronin a subliniat ca Moldova nu va renunta nici la neutralitatea prevazuta de Constitutie.

In schimb presedintele moldovean si liderul partidului de guvernamant al comunistilor si-a schimbat atitudinea fata de ideea federalizarii, pentru ca, in opinia lui Voronin, nimeni nu poate garanta ca Transnistria se va opri la aceasta limita.

Vladimir Voronin a reconfirmat refuzul categoric al Chisinaului de a negocia cu Tiraspolul reunificarea Moldovei si a reiterat revendicarea de a introduce in zona de conflict forte internationale de stabilizare in locul fortelor de mentinere a pacii.

In opinia lui Voronin fortele de mentinere a pacii, in care dau tonul militarii rusi, nu si-au indeplinit misiunea, dovada fiind lipsa unei interventiii prompte si eficiente atunci cand au fost inchise scolile cu predare in grafie latina si au fost acaparate caile ferate.

Pe de altă parte, Voronin a indemnat populatia rusofona, nominalizandu-i in context pe gagauzi si bulgari, sa invete limba natiunii titulare, fondatoare a statului, ca sa fie incetatenit un bilingvism firesc.
XS
SM
MD
LG