Linkuri accesibilitate

SNFP protestează împotriva oricăror alianţe politico-sindicale


Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP) protestează faţă de decizia confederaţiilor sindicale de a se alia cu partide politice. Într-un comuncat difuzat de agenţia Mediafax se condamnă "decizia confederaţiilor sindicale de a se alia cu partide politice, compromiţînd astfel mişcarea sindicală din România şi încrederea membrilor de sindicat în liderii lor".

Potrivit preşedintelui SNFP, Sebastian Oprescu, " mişcarea sindicală din România este în mare pericol, responsabilitatea liderilor sindicali faţă de membri a dispărut, iar partidele politice nu vor mai avea nici o piedică în satisfacerea intereselor de culise, în dauna interesului general".

Oprescu a amintit că SNFP a elaborat o serie de propuneri pentru realizarea unui statut special al angajatului din instituţiile de control ale statului, propuneri ce fac obiectul unei liste de revendicări transmise Guvernului. Luni expiră ultimatumul dat de SNFP Guvernului pentru a da un răspuns revendicărilor sindicale, în caz contrar sindicaliştii urmînd să declare deschiderea conflictului de muncă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG