Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


"Politica noastră este de toleranţă zero la corupţie. Nu vom accepta ca aceasta să facă parte din administraţia publică din România”, a spus Stolojan, care a apreciat că în prezent sînt legi care „dau putere discreţionară funcţionarilor publici”.

Totodată, Stolojan a spus citat de Mediafax că, împreună cu societatea civilă, va trebui să să asigure în ţară un climat de luptă împotriva corupţiei. El a arătat că reducerea corupţiei va contribui la obţinerea de resurse care să fie folosite pentru creşterea bunăstării cetăţeanului, precizînd că, potrivit unor analişti economici, în fiecare zi, în România se fură între 10 şi 12 milioane de euro, în timp ce alocaţia lunară pentru un copil este de cinci euro.

Preşedintele PNL a mai anunţat că un punct important al programului de guvernare este legat de respectarea dreptului de proprietate. "Proprietatea reprezintă motorul economiei de piaţă. Într-o ţară în care proprietatea nu este respectată, oamenii trăiesc în sărăcie” - a spus Stolojan, care a adăugat că, în prezent, în România sînt numeroase nedreptăţi în ceea ce priveşte proprietatea sau punerea în aplicare a unor hotărîri judecătoreşti de restituire a proprietăţii.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG