Linkuri accesibilitate

UE cere Rusiei să organizeze cît mai curînd posibil alegeri parlamentare în Cecenia


Comisia Europeană acceptă relatările peristente ale organizaţiilor internaţionale potrivit cărora alegerile prezidenţiale din Cecenia nu au fost nici libere nici corecte. Purtătoarea de cuvînt Emma Udwin a declarat că Uniunea Europeană nu a trimis obervatori la scrutinul de duminică şi că blocul pan-euroan cere Rusiei să organizeze cît mai curînd posibil alegeri parlamentare în Cecenia:

„Am luat la cunoştinţă de relatările persistente care spun că alegerile de alaltăieri nu au fost nici libere nici corecte. Regretăm în special excluderea arbitrară a unuia din cei mai puternici candidaţi de pe lista celor cărora li s-a permis să se prezinde la cursa prezidenţială. Vom cere alegeri parlamentare anticipate în Cecenia, care să fie organizate într-un mod ce poate fi considerat drept liber şi corect”

Emma Udwin a precizat însă că Uniunea Europeană nu intenţionează să facă presiuni legate de această solicitare care va fi înaintată însă Rusiei în cadrul contactelor de rutină cu autorităţile de la Moscova.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG