Linkuri accesibilitate

Intemperii inclemente în judeţele Constanţa, Bacău şi Vrancea


Ploi torenţiale au făcut ravagii în judeţul Constanţa. Agenţia Mediafax relatează că în jurul orei 15.30, un număr de 35 de localităţi din judeţul Constanţa erau lipsite de energie electrică. Echipele de intervenţie sînt nevoite să intervină de mai multe ori în aceeaşi zonă, pentru că imediat după ce remediază avaria vîntul puternic şi ploaia produc, din nou, întreruperi în alimentarea cu energie electrică.

Zeci de gospodării în localităţile Lazu, Agigea, Eforie şi cel puţin 20 în municipiu au fost inundate, iar pe drumul naţional spre Mangalia nu pot circula decît camioanele grele, apa atingînd pe unele porţiuni înălţimea de un metru.

Pe de altă parte, în judeţul Bacău se semnalează avarii grave în urma unei furtuni însoţite de grindină. Potrivit agenţiei Mediafax, au fost distruse acoperişurile a peste 500 de case şi 1.000 hectare de teren agricol. Vîntul puternic a doborît copaci şi stîlpi de înaltă tensiune. Un număr de 142 de posturi de transformare au fost scoase din uz şi 80 de localităţi din judeţ au rămas fără curent electric.

Potrivit Ministerului Mediului şi Gospodăririi Apelor, ploi torenţiale,însoţite de căderi de grindină, au afectat în judeţul Vrancea zeci de gospodării şi peste trei mii de hectare de terenuri agricole, mai multe drumuri şi poduri.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG