Linkuri accesibilitate

Direcţia liceului românesc din Tighina primeşte ultimatum din partea autorităţilor locale


Administratia de la Tighina a avertizat directia liceului romanesc "Alexandru cel Bun" din oras ca daca institutia nu va obtine "inregistrare oficiala" pana pe data de 15 august, va avea aceeasi soarta ca si liceul de la Rabnita, care a acum o saptamana a fost luat cu asalt de militia transnistreana.

Potrivit directoarei liceului din Tighina Maria Roibu, ultimutamul a fost lansat miercuri de seful administratiei de la Tighina, Alexandru Posudnevschi, in cadrul unei emisiuni televizate.

Roibu a precizat ca liceul poate obtine inregistrarea doar in cazul in care va trece la programul de invatamant transnistrean, elaborat acum 40 de ani, din care lipsesc obiecte ca limbile straine si informatica, iar manualele de studiu sunt inca de tip sovietic. In plus, pentru a fi inregistrat, liceul trebuie sa treaca la predare in grafia chirilica.

Profesori, parinti si elevi de la liceul romanesc din Tighina continua, a patra saptamana consecutiv, sa supravegheze institutia pentru a nu permite sigilarea ei de catre autoritatile transnistrene.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG