Linkuri accesibilitate

5 membri ai Consiliului de Observatori (Teleradio-Moldova): selectarea personalului s-a făcut după principii de loialitate politică


In cadrul unei conferinte de presa, 5 din cei 15 membri ai Consiliului de Observatori (CO) al Companiei Teleradio-Moldova, Alexandru Dorogan, Val Butnaru, Petru Chiriac, Victor Osipov si Victor Moraru si-au anuntat intentia de a demisiona.

Grupul celor cinci membri ai CO au facut publica marti o declaratie in care ei isi exprima extrema ingrijorare in legatura cu "degenerarea critica a situatiei in interiorul si in jurul acestei institutii".

Membrii CO au contestat "prezenta excesiva a fortelor politienesti in perimetrul institutiei publice nationale si, mai ales, agresarea nejustificata de catre acestea a protestatarilor pasnici". "Gesturile de violenta, intreprinse de autoritatile de stat, sunt de natura sa suprime libertatea manifestantilor si a autorilor de programe" - se arata in declaratia CO.

Cei cinci membri ai CO apreciaza rezultatele selectarii personalului drept triere a cadrelor pe principii de loialitate politica si administrativa, cu eliminarea acelor jurnalisti, care se opun de mult timp cenzurii si imixtiunilor nepermise in politica editoriala a institutiei.

"Atestam o criza profunda in procesul de transformare a Companiei de Stat "Teleradio-Moldova" in institutie publica, datorata sabotarii si denaturarii acestui proces de catre autoritati" - sustin cei cinci membri ai CO.
XS
SM
MD
LG