Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


în privinţa şcolilor cu predare în grafia latină din Transnistria. Ministrul moldovean de Externe, Andrei Stratan a declarat Europei Libere că Tiraspolul trebuie să permită funcţionarea normală a şcolilor pentru a putea fi reluate negocierile în format pentalateral (Chişinău – Tiraspol, cu medierea Rusiei, Ucrainei şi OSCE) privind rezolvarea problemei transnistrene.

“La întrevederea cu ambasadorii europeni, preşedintele a expus poziţia fermă de a continua activitatea pentru reintegrarea ţării, dar sancţiunile economice împotriva Transnistriei anunţate de Guvern vor fi puse în aplicare de la 1 august, dacă problema şcolilor nu va fi rezolvată” - a declarat şeful diplomaţiei moldovene.

Guvernul de la Chişinău a anunţat că va bloca de duminică exporturile din Transnistria. Negociatorii moldoveni au părăsit săptămâna trecută ultima rundă a negocierilor în format penta-lateral, iar ministrul Reintegrării, Vasile Şova, declara la sediul OSCE de la Viena că Chişinăul va invita Uniunea Europeană şi Statele Unite să participe la tratative.
XS
SM
MD
LG