Linkuri accesibilitate

Chişinău: amînarea procesului intentat celor doi membri ai Partidului Naţional Bolşevic


Cei doi tineri membri ai asa-numitului partid national bolsevik (PNB), care luna trecuta au stropit la Chisinau mai multi ambasadori OSCE cu chefir, vor fi judecati la 15 septembrie. Procesul a fost aminat, scrie agentia rusa de stiri RIA Novosti, din cauza unui atac de cord suferit de judecator in ajunul audierilor.

National bolsevicii vor ramine in arest preventiv, riscind de la 3 la 7 ani de detentie. Colegii lor, citati de RIA Novosti, considera insa ca procesul este taraganat in mod deliberat si intentioneaza sa organizeze, la sfirsitul lunii curente, o serie de actiuni de protest in fata Parlamentului de la Chisinau.

Yurii Bednov si Alexandru Anghel, membri ai PNB, filiala a unei miscari de extrema stinga din Rusia, neinregistrat la Chisinau au patruns la o conferinta de presa sustinuta la finele unei vizite de documentare la Chisinau de catre mai multi ambasadori ai tarilor membre OSCE la Consiliul permanent al acestei organizatii si au aruncat cu pungi de chefir. Presa a remarcat atunci lipsa masurilor de securitate pentru oficialii OSCE.
XS
SM
MD
LG