Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


In proiectul de declaratie Consiliul European “saluta progresele insemnate facute de Bulgaria si Romania in cadrul negocierilor de aderare, in ultimele luni si reafirma telul comun al Uniunii de a primi cele doua tari in ianuarie 2007, daca sint pregatite”

In documentul final se mai arata ca negocierile cu Romania si Bulgaria urmeaza aceleasi principii ca cele cu tarile admise la 1 mai si ca aderarea lor va fi decisa individual, in functie de rezultatele inregistrate.

Potrivit corespondentului Europei Libere la Bruxells, summitul Uniunii Europene mai precizeaza ca “este de o importanta primordiala ca Bulgaria si Romania sa fie pregatite sa-si asume toate responsabilitatile ce decurg din calitatea de membru. Din acest motiv, Uniunea cere celor 2 tari sa-si intensifice eforturile pentru a fi putea fi admise in ianuarie 2007.

Se subliniaza ca Bulgaria si Romania trebuie sa acorde o atentie deosebita imbunatarii capacitatii lor administrative si juridice precum si continuarii reformelor economcie si structurale.

O atentie deosebita trebuie acordta si aplicarii intr-u totul a angajamentelor luate. Uniunea va urmari cu atentie pregatirea si aplicarea angajamentelor luate in toate domeniile legate de aplicarea aquiului comunitar”.
XS
SM
MD
LG