Linkuri accesibilitate

Gheorghe Papuc: preşedinte al Consiliului coordonator al miniştrilor de Interne din spaţiul CSI


Ministrul de Interne al Republicii Moldova, generalul Gheorghe Papuc a preluat funcţia de preşedinte al Consiliului coordonator al miniştrilor de Interne din spaţiul CSI, care i-a revenit prin rotaţie pe o perioadă de şase luni. Ministrul moldovean de Interne a preluat funcţia de la omologul său tadjic.

Ceremonia de transmitere a atribuţiilor a avut loc marţi în deschiderea reuniunii miniştrilor de Interne din spaţiul CSI, convocată la Chişinău. Agenda de lucru a reuniunii cuprinde 20 de subiecte care ţin, în cea mai mare parte, de combaterea crimei organizate, terorismului, traficului ilicit de droguri şi de fiinţe umane.

Ministrul Papuc a declarat că scopul reuniunii de la Chisinau este de a elabora mecanisme de punere în aplicare a Programul CSI privind contracararea circuitului ilegal al substanţelor narcotice şi psihotrope pentru anii 2002-2004, precum şi combaterea terorismului şi altor manifestari ale extremismului, pentru anii 2003-2004.

Mâine miniştri de interne din 10 state foste sovietice - Republica Moldova, Belarus, Kirgizstan, Azerbaidjan, Kazahstan, Rusia, Gruzia, Tadjikistan, Ucraina si Armenia - vor susţine o conferinţă de presă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG