Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


învingîndu-l pe ministrul de Externe, Mircea Geoană, care a obţinut 29 la sută din voturi. Alianţa "Dreptate şi Adevăr" a obţinut majoritatea de voturi - circa 54 la sută - pentru Consiliul municipal, surclasînd PSD, care a obţinut 30 la sută dintre sufragii. Potrivit rezultatelor provizorii, Alianţa PD-PNL a obţinut cinci dintre cele şase primării de sector.

Agenţia Mediafax relatează citîndu-l pe judecătorul Elena Rovenţa că Biroul Electoral Municipal (BEM) a suspendat, luni dimineaţă, centralizarea voturilor pe capitală, din cauza numărului mare de buletine de vot anulate deşi, conform legii, erau valabile.



"Am suspendat procesul de centralizare. BEM a început verificarea proceselor verbale şi a buletinelor de vot din 40 de secţii de votare, la 20 dintre acestea fiind găsite nereguli, în sensul că buletine de vot valabil exprimate figurau ca anulate", a spus Elena Rovenţa, preşedintele BEM, fără să precizeze ce nereguli au dus la anularea voturilor şi nici în favoarea cui fuseseră exprimate opţiunile.

La Cluj, ultranaţionalistul Gheorghe Funar, care candida pentru cel de-al patrulea mandat, a fost eliminat din cursă. La turul doi, care se va desfăşura la 20 iunie, vor participa ministrul de Interne, Ioan Rus, şi reprezentantul PD, Emil Boc.

La Timişoara, candidatul PNŢCD, Gheorghe Ciuhandu, a obţinut al treilea mandat de primar al oraşului.
XS
SM
MD
LG