Linkuri accesibilitate

Vladimir Putin: "Obiectivele noastre sînt dublarea PIB-ului şi modernizarea armatei"


Preşedintele rus, Vladimir Putin şi-a făcut publice priorităţile pentru cel de-al doilea mandat prezidenţial, declarînd în Parlamentul de la Moscova că se va concentra în primul rînd pe problemele economice ale Rusiei.

În discursul transmis în direct de postul naţional de radio, Putin a spus: "Depinde doar de noi ca statul nostru, ca noi înşine să devenim o societate a oamenilor cu adevărat liberi, liberi economic şi politic. Obiectivele noastre principale sunt bine cunoscute: dublarea produsului intern brut în următorul deceniu, reducerea sărăciei, ridicarea nivelului de trai al oamenilor şi modernizarea armatei”.

Putin a spus că dublarea produsului intern brut va putea fi realizată dacă în Rusia se va menţine rata actuală de creştere economică. El s-a pronunţat pentru un sistem de impozitare ce ar face ca Rusia să devină mai atractivă pentru investitori decît alte ţări concurente.

Vladimir Putin a declarat că guvernele occidentale acuză pe nedrept de autoritarism regimul din Rusia. "Nu toată lumea doreşte să aibă de a face cu o Rusie independentă, puternică şi sigură de sine. În competiţia globală de astăzi, sunt folosite activ diferite metode de presiune politica, economică şi informaţională. Întărirea ţării noastre este interpretată, uneori în mod intenţionat, drept autoritarism. În legătură cu aceasta, aş vrea să spun: Nu vom revizui principiile fundamentale ale politicii noastre” - a declarat Putin.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG