Linkuri accesibilitate

PD şi PNL: demiterea procurorului general al Parchetului Curţii de Apel Cluj


PD cere demiterea imediată din funcţie şi excluderea din magistratură a procurorului general al Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel Cluj, Dănilă Suciu, care a participat la lansarea candidaturii ministrului de Interne, Ioan Rus, la Primăria Clujului.

Partidul Democrat susţine, de asemenea, că la întrunirea PSD de la Cluj au participat forţe operative al Poliţiei şi SRI, care au organizat şi supravegheat evenimentul.

PD solicită declanşarea unei anchete care să stabilescă împrejurările în care aceste instituţii au participat la organizarea evenimentului, deoarece "calitatea de ministru a lui Rus nu justifică intervenţia".

Demiterea procurorul general clujean Dănilă Suciu a fost solicitată şi de PNL. De asemenea, liberalii solicită organelor abilitate să verifice şi să-i sancţioneze pe toţi magistraţii care participă, în diverse judeţe ale ţării, la lansarea unor candidaturi.

Procurorul general al României, Ilie Botoş a declanşat o anchetă administrativă privind activitatea conducerii Parchetului Curţii de Apel Cluj, după ce procurorul general clujean Dănilă Suciu a participat la lansarea candidaturii la Primăria Clujului a ministrului de Interne, Ioan Rus.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG