Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


În declaraţie se consemnează descoperirea cadavrului unui ziarist dispărut cu luni în urmă şi mort în condiţii încă necunoscute, spitalizarea unor jurnalişti ca urmare a bătăilor încasate în plină stradă sau în propria casă, atacuri fizice la adresa jurnaliştilor în incinta sau apropierea unor instituţii ale statului de drept, înjurături din partea unor parlamentari, forul legislativ încercînd limitarea gravă a dreptului la liberă informare.

„«Simplele» ameninţări la adresa ziariştilor sau societăţilor de presă au devenit loc comun al discursului public. Condamnările penale şi civile sînt numeroase, iar unii legiuitori le consideră chiar binevenite. Statisticile în această chestiune sînt îngrijorătoare, iar autorităţile nu au venit pînă în prezent cu măsuri pentru limitarea violenţei asupra ziariştilor” – se arată în declaraţia Clubului Român de Presă.

Din acest motiv, CRP face un apel către toţi factorii de decizie să înţeleagă necesitatea garantării în practică a libertăţii presei, necesitatea eliminării urgente şi necondiţionate a obstacolelor şi pericolelor cu care se confruntă încă ziariştii şi societăţile de presă.
XS
SM
MD
LG