Linkuri accesibilitate

Ion Iliescu: extinderea UE - semnal de încurajare pentru opinia publică românească


Într-o conferinţă de presă susţinută la Dublin, preşedintele Iliescu a calificat ceremonia prilejuită de extinderea Uniunii ca fiind "un pas decisiv pentru construcţia Europei unite" şi i-a felicitat pe cei zece lideri ai noilor ţări membre ale UE.

Ion Iliescu a susţinut că evenimentul trebuie să fie un semnal de încurajare pentru opinia publică românească, adăugînd că Parlamentul mai trebuie să aprobe aproximativ 100 de legi pentru armonizarea legislativă cu acquis-ul comunitar şi că mai sînt necesare reforme instituţionale şi administrative, trebuie eliminată birocraţia şi corupţia.

Potrivit agenţiei Mediafax, şeful statului a susţinut în încheiere că problema este în prezent cum să fie menţinută "mobilizarea la scară naţională" pentru finalizarea negocierilor de aderare în 2004 şi aderarea în 2007.

La rîndul său, ministrul de Externe Mircea Geoană a afirmat că încheierea negocierilor la sfîrşitul anului este un obiectiv realizabil, dat fiind că actualii reprezentanţi ai Comisiei Europene "ar dori să-şi lege numele de extinderea Uniunii cu întregul, inclusiv România şi Bulgaria".
XS
SM
MD
LG