Linkuri accesibilitate

Petru Chiriac (CSRM): politica guvernului comunist a condus la acumularea tensiunii în societate


Vorbind la un miting de 1 mai organizat la Chişinău, preşedintele Confederaţiei Sindicatelor din Republica Moldova Petru Chiriac a deplînd „costul ridicat al vieţii, ruinarea continuă a economiei naţionale, pauperizarea fără precedent a populaţiei”.

Potrivit agenţiei AP Flux, Chiriac a afirmat că „politica de cadre defectuoasă, promovarea de către actuala guvernare comunistă în funcţii de răspundere a unor persoane incompetente a discreditat iremediabil imaginea sindicatelor democratice. Coruperea politică, legăturile strânse între crima organizată şi politicieni, incapacitatea statului de a asigura securitatea producătorilor, intransparenţa în activitatea organelor publice centrale şi locale, tărăgănarea creării cadrului legislativ al dialogului social, toate acestea au condus la acumularea tensiunii în societate”.

Luînd cuvîntul la acelaşi miting, co-preşedintele Partidului Alianţa „Moldova Noastră” Dumitru Braghiş a adus la cunoştinţa sindicaliştilor că sâmbătă, la Chişinău, au fost organizate două mitinguri separate ale oamenilor muncii – unul în faţa Palatului de Cultură a Sindicatelor şi altul – în Scuarul Operei Naţionale, unde au fost „adunaţi” susţinătorii comuniştilor.

„Asistăm la un joc politic al actualei guvernări. Cu regret, sindicatele au fost implicate în acest joc. Chiar şi această sărbătoare se dovedeşte a fi monopolizată de o singură ideologie, de cea comunistă”, a spus Braghiş.
XS
SM
MD
LG