Linkuri accesibilitate

R. Moldova speră să beneficieze de programul Millenium Challenge Account


La Washington, a avut loc o nouă rundă de consultări privind criteriile de selectare a ţărilor ce vor beneficia de fondurile programului american Millenium Challenge Account. Acest program prevede alocarea numai în acest an a unui miliard de dolari pentru un grup dintre cele mai sărace ţări aflate în tranziţie pentru realizarea reformelor structurale şi stabilizarea economică.

Ţările candidate, printre care se află şi Republica Moldova, vor trebui să corespundă anumitor criterii stabilite de donatori, inclusiv Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială. Decizia finală va fi luată de Congresul Statelor Unite.

Într-o declaraţie făcută Europei Libere, ambasadorul Republicii Moldova la Washington, Mihai Manoli, a relevat că discuţiile privind criteriile de selectare a ţărilor care vor beneficia de fonduri, ar putea dura pînă la toamnă. Deocamdată, nu se cunoaşte exact nici numărul ţărilor care vor fi admise în etapa finală.

Cu toate acestea, Republica Moldova speră să fie una dintre ţările beneficiare a acestor fonduri, care se aşteaptă să se ridice la zeci sau sute de milioane de dolari, dacă va corespunde criteriilor de preselecţie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG