Linkuri accesibilitate

56 de ani de la crearea statului Israel


Israelienii celeberază 56 de ani de la crearea statului Israel. Cu această ocazie au fost luate măsuri sporite de securitate. Pînă acum nu au fost înregistrate violenţe, dar în cursul nopţii trecute un grănicer a fost ucis şi alţi doi răniţi într-un atac care a avut loc în sudul Cisiordaniei.

Coordonatorul politicii externe şi de securitate a Uniunii Europene Javier Solana a declarat înainte de reuniunea miniştrilor de externe UE de la Luxembourg că Uniunea continuă eforturile pentru soluţionarea conflictului din Orientul Mijlociu:

„Sper că va fi o reuniune de succes şi că vor fi create condiţiile de a împinge înainte procesul de pace din Orientul Mijlociu în toate aspectele sale fundamentale, de la retragerea din Fîşia Gaza, pînă la a oferi garanţii palestinienilor că negocierile cu privire la statutul final vor fi bilaterale”

În altă ordine de idei, mai mulţi membri ai cabinetului israelian s-au distanţat de ameninţările formulate de premierul Ariel Sharon la adresa lui Yasser Arafat, declarînd că Israelul nu plănuieşte să-l ucidă pe liderul palestinian.
XS
SM
MD
LG