Linkuri accesibilitate

Progrese la negocierile pentru aplanarea conflictului de la Fallujah


Generalul de brigadă american Mark Kimmitt a anunţat că la Najaf au fost trimise trupe suplimentare pentru eventualitatea că negocierile cu miliţiile clericului şiit Al Sadr vor eşua.

Vorbind în cadrul unei conferinţe de presă la Bagdad, generalul Kimmitt a precizat că oraşul Najaf nu este obiectivul trupelor americane, ci arestarea lui Al Sadr conform unui mandat emis de justiţia irakiană. Mark Kimmitt a adăugat că este în puterea clericului şiit să prevină orice versare de sînge, în măsura în care se predă oricărui poliţist irakian pentru a răspunde în faţa legii.

Pe de altă parte, un reprezentant al Consiliului de guvernare a anuţat că la negocierile cu insurgenţii din oraşul Fallujah s-au înregistrat progrese. În prezent se dezbat modalităţile prin care pot fi deferiţi justiţiei militare asasinii a patru agenţi de securitate americani.

În ceea ce priveşte soarta ostatecilor din Irak, agenţiile de presă semnalează eliberarea a doi japonezi şi confirmarea captivităţii unui soldat american pe care insurgenţi irakieni au anunţat că îl vor elibera în schimbul unor prizonieri aflaţi în mîinile forţelor de coaliţie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG