Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


şi au semnalat intenţia de a accepta un plan ONU pentru instalarea unui guvern interimar. Propunerea Naţiunilor Unite vizează transformarea actualului Consiliu interimar de Guvernare într-un guvern provizoriu, după 30 iunie, data decisă pentru transferul puterii către o autoritate irakiene. Dar, a precizat preşedintele Bush, "forţele coaliţiei vor rămîne în Irak să sprijine demersurile noului guvern." Referindu-se la conflictul israelo-palestinian, preşedintele Bush a cerut liderilor palestinieni să accepte ca Israelul să păstreze o serie de aşezări în Cisjordania, în conformitate cu planul prezentat de guvernul Ariel Sharon.

Tony Blair a declarat: "Salutăm propunerea Israelului de dezangajare din Gaza şi părţi din Cisjordania. Dorim o întîlnire cît mai curînd posibilă a Quartetului pentru a discuta felul în care poate fi sprijinită autoritatea palestiniană în special, pe plan economic, politic şi în privinţa securităţii pentru a răspunde la această ofertă."

Potrivit unei declaraţii făcute astăzi de Javier Solana, responsabil cu politica externă a Uniunii Europene, aşa-numitul "quartet" care a elaborat foaia de parcurs, planul internaţional de pace în Orientul Apropiat, ar urma să se reunească la sfîrşitul acestei luni la Berlin.
XS
SM
MD
LG