Linkuri accesibilitate

PNL sceptic în ce priveşte eficieţa monitorizării alegerilor locale de către observatori străini


Monitorizarea alegerilor locale de către observatori străini va avea doar un caracter simbolic pentru că aceştia vor fi duşi numai în secţii de votare alese sau avertizate de reprezentanţii actualei puteri – este de părere vicepreşedintele PNL Călin Popescu Tăriceanu

El a făcut cuunoscut că la locale vor exista aproximativ 4.000 de secţii de votare pe care reprezentanţii opoziţiei nu le vor putea "acoperi" cu observatori.

Tăriceanu a mai spus că şi în acest an vor exista nereguli la alegeri. "PSD a dat verde la oamenii din teritoriu să facă tot ce cred pentru a cîştiga alegerile şi ca atare au apărut nenumărate ameninţări la adresa candidaţilor opoziţiei".

El a făcut cunoscut că PNL a sesizat la Parlamentul European şi la Congresul Puterilor Locale faptul că reprezentanţii opoziţiei, din teritoriu, sînt agresaţi şi ameninţaţi de membrii PSD.



Mircea Geoană a anunţat marţi că MAE a invitat oficial Consiliul puterilor locale şi regionale al Consiliului Europei să participe la monitorizarea alegerilor locale din luna iunie, deoarece opoziţia insinuează că alegerile nu s-ar desfăşura în condiţii normale.
XS
SM
MD
LG