Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


refuzînd să permită reluarea condiţionată a emisiei celor două instituţii mass-media, solicitare înaintată de colectivele posturilor municipale, misiunile diplomatice occidentale şi reprezentanţele organismelor internaţionale în Republica Moldova.

Pe de altă parte, Consiliul Municipal Chişinău a adoptat modificările la statutele posturilor municipale. Statutele au fost prezentate spre legalizare pentru a 3 oară Camerei Înregistrării de Stat care urmează să ia o decizie până la sfârşitul săptămânii curente.

Misiunea OSCE în Republica Moldova şi reprezentantul special al Secretarului general al Consiliului Europei la Chişinău, Vladimir Filipov au salutat într-o declaraţie comună adoptarea de către Consiliul municipal a modificărilor la statutele Antenei C şi EuroTV, exprimându-şi în acelaşi timp regretul în legătură cu refuzul Consiliului Audiovizual de a permite reluarea condiţionată a emisiei celor două posturi.

15 jurnalişti continuă greva foamei, în timp ce alţi 15 au fost nevoiţi să renunţe la această formă de protest după ce au fost spitalizaţi. În seara zilei de azi a fost dus la spital directorul adjunct al postului Antena C, Ion Enache, care a fost în greva foamei 7 zile.

De mâine jurnaliştii de la Antena C şi EuroTV vor relua pichetarea sediilor Consiliului Audiovizual, preşedinţiei şi Camerei înregistrării de stat, acţiune care a fost autorizată de primărie.
XS
SM
MD
LG