Linkuri accesibilitate

Aprobarea noului statut juridic al companiei Teleradio Moldova


Membrii Consiliului de observatori au aprobat un nou statut juridic al companiei „Teleradio Moldova” şi regulamentul de funcţionare al acesteia cu o întârziere de 3 luni faţă de termenul prevăzut de lege.

Varianta de statut propusă astăzi de actualul preşedinte, Ilie Teleşcu, a fost susţinută în unanimitate de membrii Consiliului de observatori, deşi unii dintre ei au insistat asupra unor modificări.

Vasile Botnaru, de exemplu, a încercat, fără succes, să-şi convingă colegii să includă în statutul viitoarei instituţii publice a audiovizualului o prevedere privind asigurarea dreptului populaţiei la informaţie prin intermediul unor dezbateri.

Consiliul de observatori a exclus din componenţa Consiliului de administraţie al Companiei „Teleradio Moldova” 6 membri, din totalul celor 9. Cele 6 persoane au făcut parte din echipa fostului preşedinte, Artur Efremov, care a fost recent destituit din funcţie deoarece nu a prezentat spre examinare în termenul stabilit un nou proiect de statut al companiei.
XS
SM
MD
LG