Linkuri accesibilitate

Mohamed El Baradei (AIEA) nemulţumit de cooperarea Teheranului


Autoritatile iraniene au declarat ca au oferit toate informatiile despre programul lor nuclear agentiei AIEA si ca respecta toate acordurile in domeniu pe care le-au semnat.

Aceste declaratii au fost facute de Teheran, dupa ce Mohamed El Baradei, presedintele Agentiei Natiunilor Unite pentry Energie Atomica a afirmat ca Iranul a esuat, in octombrie, anul trecut sa ofere agentiei toate informatiile solicitate in legatura cu programul sau nuclear.

ElBaradei a spus ca Iranul si Libia sint amindoua vinovate pentru ca au incalcat tratele nucleare ani de zile, dar in timp ce Libia a acceptat sa ofere toate infrormatiile despre programul sau nuclear, progresele in ceea ce priveste Iranul depind de modul in care autoritatile de la Teheran vor dori sa colaboreze in continuare.

Mohamed El Baradei: “Cred ca board-ul va fi fericit daca activitatile nucleare ale Iranului nu se vor mai afla pe agenda noastra, atunci cind ne vom incheia activitatea de verificare a activitatilor sale nucleare din trecut. Acest lucru depinde foarte mult de de cooperarea pe care o vom avea din partea Iranului”.

Iranul a semnat in decembrie anul trecut un protocol suplimentar la tratatul asupra controlului nuclear, protocol ce permite inspectii AIEA mai ample.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG