Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Într-un interviu acordat agenţiei DPA, Mircea Geoană a precizat că aria de interes strategic imediat a României o constituie Balcanii, statele de la Marea Neagră, din Caucazia, Asia centrală şi Orientul Mijlociu. În acest context, ministrul de externe a susţinut că România poate constitui pentru Uniunea Europeană şi NATO un element de adîncime strategică, argument care a jucat un rol important, în opinia sa, în decizia Statelor Unite de a muta o bază militară mobilă din vestul Europei la Constanţa.

Cu aceeaşi ocazie Şeful diplomaţiei române s-a referit la relaţiile cu Republica Moldova, afirmînd că Bucureştiul are o obligaţie istorică de a sprijini democratizarea acestei ţări şi demersul ei de a se apropia de Uniunea Europeană. Întrebat dacă este un adept al reunificării celor două ţări, Mircea Geoană a declarat că, în opinia sa, ideea schimbării frontierelor în Europa ţine de o epocă apusă.

Referindu-se la preocupările guvernului Năstase legate de procesul de aderare europeană, Geoană a amintit recenta recomandare de la Bruxelles de reorientare a strategiei faţă de România, recunoscînd că „parte” din critici sînt legitime. În acest context el a enumerat ca puncte vulnerabile justiţia, administraţia locală şi corupţia.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG