Linkuri accesibilitate

Revizuirea programului de colaborare pe agenda vizitei unei delegaţii NATO la Chişinău


La Chişinău se află în vizită o delegaţie a NATO care discută, anual, cu oficialităţile moldovene perspectivele colaborării în cadrul programului „Parteneriat pentru Pace” (PpP).

Surse avizate au declarat Europei Libere că în discuţie se află problema revizuirii actualului program de colaborare cu NATO, redefinirea priorităţilor Republicii Moldova în cadrul Parteneriatului pentru Pace şi posibilităţile de participare ale Chişinăului la acţiunile comune.

Potrivit aceloraşi surse, eventualele schimbări sînt determinate de necesitatea adaptării reformei sectorului de securitate al Republicii Moldova la realităţile de astăzi, inclusiv la cele de ordin financiar.

Republica Moldova a aderat la programul Parteneriat pentru Pace în mai 1994, iar din anul 1996 a început să participe la aplicaţiile militare organizate sub egida PpP. În 2002 NATO a acordat Republicii Moldova sprijinul logistic şi financiar pentru distrugerea arsenalului de mine antipersonal şi a celor peste 300 de tone de combustibil toxic de tip melanj pentru rachete, moştenit de la fosta URSS.
XS
SM
MD
LG