Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Bush a declarat că în ciuda poziţiilor diferite din trecut, el şi cu Schroeder au o relaţie confortabilă, dat fiind că prietenii pot uneori să nu fie de acord.

„Suntem amîndoi decişi să lasăm disensiunile în spate şi să privim înainte. Germania este o ţară importantă, ea ocupă un loc important în Europa şi este esenţial ca America să aibă relaţii bune cu Europa” – a declarat şeful executivului american.

În remarcile sale, cancelarul german s-a referit la continuarea parteneriatului germano-american, spunînd că Balcanii au fost una din regiunile importante unde această cooperare a dat roade. Bush a spus că alte domenii de cooperare între cel două ţări au fost reconstrucţia Afganistanului şi eforturile de a impulsiona procesul de pace din Orientul Mijlociu.

Nu este clar dacă prima vizită a lui Schroeder după mai bine de doi ani se va solda şi cu progrese în chestiunile economice pe care Schroeder intenţiona să le abordeze, între care accesul firmelor germane la contracte de reconstrucţie în Irak.
XS
SM
MD
LG