Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


s-a dat aprobarea să sprijine munca de Securitate", în calitate de "sursă". AP cere CNSAS să studieze documentul şi consecinţele pe care acesta l-a avut în activitatea lui Băsescu.

Ciuvică apreciază că documentul a fost folosit, după 1989, pentru şantaj la adresa lui Băsescu, acesta fiind motivul pentru care nu a fost dat publicităţii pînă acum.

Răspunzînd acuzaţiei, liderul PD Traian Băsescu a afirmat că „documentul prezentat de Acţiunea Populară constituie, alături de dosarul "Flota", cele două elemente care sînt prezentate cu regularitate publicului în apropierea alegerilor“.

Declarînd că nu are nimic să-şi reproşeze, Traian Băsescu a anunţat că va depune o plîngere penală împotriva purtătorului de cuvînt al Acţiunii Populare, Mugur Ciuvică.

Democraţii susţin că acuzaţiile Acţiunii Populare privind calitatea de informator al Securităţii a lui Traian Băsescu sînt un răspuns la intrarea în PD a mai multor filiale AP. Secretarul executiv al PD, Roberta Anastase nu a exclus însă şi o acţiune indirectă a PSD, care foloseşte formaţiunea lui Emil Constantinescu drept instrument de atac politic.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG