Linkuri accesibilitate

Emma Nicholson: întrevederi cu preşedintele Iliescu şi premierul Năstase


Potrivit unui comunicat al administraţiei prezidenţiale de la Bucureşti, în cadrul întîlnirii dintre preşedintele Ion Iliescu şi raportorul Parlamentului European pentru România, baroana Emma Nicholson, şeful statului român şi-a exprimat "surprinderea" faţă de conţinutul amendamentelor la raportul privind România, care "pun radical în discuţie" concluziile principale ale Raportului de ţară din noiembrie 2003.

Conform comunicatului, Ion Iliescu a recunoscut că în domeniile vizate de amendamente există "o serie de disfuncţionalităţi reale", dar care "nu sînt specifice doar României".

Preşedintele român a spus că se vor opri total adopţiile internaţionale pînă la adoptarea unei legislaţii adecvate. În ce priveşte justiţia, preşedintele român a declarat că "nimeni nu are motive reale şi temeinice să se îndoiască de independenţa ei".

Justiţia, combaterea corupţie, protecţia drepturilor copiilor, şi amendamentele Comisiei de Afaceri Externe a Parlamentului European au figurat şi pe agenda întîlnirii dintre baroana Emma Nicholson şi premierul Adrian Năstase.

Agenţia Mediafax o citează pe Emma Nicholson cu declaraţia că România a înregistrat numeroase progrese în procesul de integrare europeană, dar e nevoie ca aceste realizări să fie continuate. Baroana Nisholson a adăugat că între Parlamentul European şi Executivul de la Bucureşti vor fi stabilite noi căi de comunicare, prin care să fie analizate domeniile importante pentru integrarea europeană a României.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG