Linkuri accesibilitate

CCA suspendă licenţele pentru Radio Antena C şi studioul de televiziune Euro TV


Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) din Republica Moldova a suspendat licenţele de emisie pentru două instituţii mass-media municipale - Radio Antena C şi studioul de televiziune Euro TV.

7 membri din cei 8 prezenţi la şedinţă au votat pentru suspendarea licenţelor pe motiv că aceste instituţii nu sunt înregistrate drept persoane juridice, după cum prevede legea audiovizualului, ci fac parte din Departamentul Relaţii cu Publicul al Primăriei municipiului Chişinău.

Acum o jumătate de an CCA a avertizat conducerea celor două posturi despre faptul că statutul lor nu corespunde legislaţiei şi a cerut consiliului municipal Chişinău să soluţioneze problema timp de 3 luni.

Reprezentanţii Primariei au declarat că nu s-au încadrat în termenul stabilit deoarece o perioadă îndelungată consiliul municipal nu a putut activa din cauza neînţelegerilor dintre consilierii democraţi şi cei comunişti.

Directorul adjunct al Departamentului relaţii cu publicul al Primăriei Chişinău, Petru Grozavu, a calificat decizia de astăzi drept o acţiune politică, efectuată la comanda Partidului Comuniştilor, aflat la Guvernare în Republica Moldova.
XS
SM
MD
LG