Linkuri accesibilitate

Comitetul pentru Apărarea Independenţei şi a Democraţiei condamnă intervenţia de duminică a poliţiei


Problema relatiilor dintre opozitie si putere a fost discutata in cadrul Comitetului pentru Apararea Independentei si a Democratiei. Reprezentatii partidelor politice din opozitie au condamnat comportamentul politiei care a impiedicat desfasurarea in Piata Marii Adunari Nationale a mitingului organizat de crestin-demcrati.

Opiniile partidelor politice din cadrul comitetului s-au divizat insa atunci cand s-a discutat problema participarii la alegerile parlametnare din 2005. Cateva partide politice, intre care Partidul Reformei si Partidul Ecologist, au sustinut propunerea Partidului Popular Crestin Democrat ca opozitia sa participe intr-un singur bloc la alegeri. Acest punct de vedere l-au imbratisat si organizatiile neguvernamentale din cadrul comitetului, cum ar fi Uniunea Scriitorilor, Uniunea Jurnalistilor, a Artistilor Plastici.

Reprezentatii altor partide politice: Alianta Moldova Noastra, Partidul Demcorat, Uniunea Centrista au declarat fie ca nu sunt gata sa se pronunte in aceasta chestiune, fie ca resping aceasta idee.
XS
SM
MD
LG