Linkuri accesibilitate

Megadat.com contestă anularea licenţei de activitate


Compania de servicii internet Megadat.com a contestat in Curtea Suprema de Justitie decizia Agentiei de reglementari in telecomunicatii si informatica, ANRTI, prin care a fost anulata licenta de activitate a companiei.

Reprezentantii companiei Megadat.com, una dintre cele mai mari de pe piata moldoveana, considera ca decizia de anulare a licentei contravine mai multor legi, printre care legea cu privire la antreprenoriat si intreprinderi, legea privind protectia concurentei, legea privind licentierea si regulamentul de activitate al ANRTI.

Presedintele Megadat, Eduard Musuc, a declarat intr-o conferinta de presa ca la 17 septembrie 2003 ANRTI a informat 91 de companii, printre care si Megadat.Com, despre incalcarea conditiilor prevazute de licente, si in particular ca nu au informat organul de reglementare despre modificarea adreselor juridice si nu au achitat taxa de reglementare.

Agentia a stabilit atunci un termen de 10 zile pentru lichidarea incalcarilor. Potrivit lui Musuc, informatiile solicitate au fost oferite in mai putin de 10 zile, termen in care au fost achitate si taxele necesare.

Eduard Musuc sustine ca Agentia a luat o decizie discriminatorie si ilegala, deoarece in cazuri similare, cand o companie nu anunta despre schimbarea adresei juridice se suspenda licenta doar pentru perioada remedierii acestei incalcari. Insa companiei Megadat, ca si al altor catorva operatori internet, i-a fost retrasa licenta.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG