Linkuri accesibilitate

Traian Băsescu îşi reanunţă candidatura la primăria Bucureştiului


Liderul PD, Traian Băsescu şi-a reanunţat candidatura pentru un nou mandat de primar general al Capitalei, după ce, în urmă cu cîteva zile, făcuse cunoscută această decizie în cadrul unei emisiuni televizate. Într-o conferinţă de presă, Băsescu a explicat că hotărîrea a fost luată după consultările cu liderul liberal Theodor Stolojan şi după dezbaterea acesteia în interiorul PD.

Pe de altă parte, liderul PD, Traian Băsescu a declarat că la viitoarea Convenţie Naţională a partidului, care va avea loc în aprilie sau mai 2005, nu va candida pentru un nou mandat de preşedinte al partidului.

Potrivit agenţiei Mediafax, Băsescu a insistat pe ideea "primenirii" actualei clase politice, participantă la prea multe "compromisuri politice" din 1990 şi pînă în prezent şi a cărei "perpetuare" nu ar face decît să frîneze dezvoltarea României.

"Este clasa politică care nu poate explica cine a ordonat execuţia lui Ceauşescu, care au fost motoarele mineriadelor, ce s-a întîmplat la Bancorex şi la Banca Agricolă, la ce nivel s-a ajuns cu traficul de copii. Toate acestea arată compromisul din interiorul clasei politice actuale" - a spus Băsescu, recunoscînd că şi el face parte din această clasă politică ce trebuie să cedeze locul "unei generaţii noi de politicieni".
XS
SM
MD
LG