Linkuri accesibilitate

Preşedintele Iranului Mohammad Khatami la Davos


Preşedintele Iranului Mohammad Khatami a declarat că ţara sa nu a urmărit niciodată să producă arme de distrugere în masă. Vorbind la o conferinţă de presă cu ocazia Forumului economic de la Davos, Khatami a negat categoric orice importuri de tehnologie nucleară din Coreea de Nord, adăugînd că Iranul îşi rezervă dreptul de a recurge la folosirea paşnică a energiei atomice. El a promis în acest context o cooperare deplină cu Agenţia internaţională pentru energie atomică.

În ceea ce priveşte apropiatele alegeri generale, preşedintele iranian a declarat că aliaţii săi politici vor lua parte la scrutin, în ciuda ameninţării cu boicotul, legate de interdicţia de a candida impusă de Consiliul Gardienilor cîtorva mii de reprezentanţi reformişti.

La Davos Mohammad Khatami a avut o întrevedere cu ministrul de externe britanic Jack Straw. Preşedintele iranian a exclus însă orice contacte politice cu Statele Unite, susţinînd că Washingtonul nu este dispus să poarte un dialog pe baza respectului reciproc.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG