Linkuri accesibilitate

Primarul Capitalei critică amendamentele aduse de consilierii municipali


Primarul general al Capitalei Traian Băsescu a prezentat o analiză a efectelor amendamentelor aduse de consilierii municipali în proiectul de buget pe anul 2004. Potrivit lui Băsescu, amendamentele CGMB, "amputările" unor capitole "trimit în ridicol cea mai importantă instituţie a oraşului".

Potrivit lui Băsescu, din bugetul de cheltuieli al Primăriei Capitalei s-au luat 20 de miliarde de lei. "Am rămas cu 44,2 miliarde de lei. Din aceşti bani vom putea doar să achităm facturile la lumină şi telefon, dar nu vom mai putea asigura rechizite, consumabile pentru calculatoare ori reparaţii curente. O grea lovitură au primit şi teatrele, susţine Băsescu, bugetul propus de municipalitate pentru acest an fiind diminuat de CGMB cu 81 de miliarde de lei.

Investiţiile propuse de executivul primăriei pentru informatizarea oraşului au fost diminuate cu 160 de miliarde lei - din 210 miliarde propuse. "Nu se pot accesa cele 104 miliarde de lei nerambursabili pentru introducerea info-chioşcurilor deoarece era necesară o contribuţie de 28 de miliarde de lei. De asemenea, nu se mai pot accesa cele 2,5 milioane de dolari puşi la dispoziţie de US TDA pentru faza a doua de extindere a sistemului informatic", a mai spus Băsescu.

Pe de altă parte, Primarul Capitalei consideră "abolut ridicolă" abordarea CGMB privind suplimentarea fondurilor către RADET. "Cele trei sute de miliarde de lei alocate în plus regiei, din fondul de rulment fără să existe un proiect sînt inadminisibile - a spus Băsescu.

Primarul a susţine că şi suplimentările de la RATB sînt dubioase, din moment ce toate calculele efectuate de experţi indicau suma prevăzută în proiectul de buget ca fiind suficientă. "S-a suplimentat poziţia «dotări cu mijloace de transport» cu 300 de miliarde de lei, de la 800, la 1.100 de miliarde de lei. Există o singură explicaţie: cu cît suma este mai mare, cu atît comisionul va fi mai mare. Nu era necesar", susţine primarul general.
XS
SM
MD
LG