Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


PPCD se pronunţă, în perspectiva alegerilor parlamentare, pentru crearea unui singur bloc electoral al tuturor partidelor care fac parte din Comitetul pentru Apărarea Independenţei şi a Constituţiei, înfiinţat în noiembrie 2003 şi care a solidarizat principalele partide politice democratice şi cele mai importante organizaţii reprezentând societatea civilă.

Creştin-democraţii reamintesc că au optat, prin liderii săi, “încă din prima zi a formării acestui organism al Opoziţiei Unite pentru continuarea activităţii coordonate a democraţilor”. “Opinia publică din ţară, ca şi partenerii noştri occidentali - se spune în declaraţia PPCD - au salutat apropierea dintre partidele de opoziţei şi speră că liderii politici vor manifesta matutritate civică şi înţelepciune şi vor fi în stare să răspundă aşteptărilor electoratului”.

În aceeaşi declaraţie se afirmă că “întreaga experienţă electorală, acumulată în urma alegerilor parlamentare din anii 1994, 1998 şi 2001 arată în mod clar că dispersarea forţelor democratice avantajează doar forţele de stânga, antireformatoare şi antieuropene. Toată practica politică a ţărilor aflate în tranziţie din spaţiul ex-comunist confirmă nevoia unităţii. Iar rezultatele recentelor alegeri în Duma de Stat a Federaţiei Ruse demonstrează cum nu se poate mai limpede că dispersarea democraţilor le aduce doar înfrângere şi provoacă urmări periculoase pentru ţară” - se mai spune în declaraţia PPCD.
XS
SM
MD
LG